Українці отримали компенсацію за подорожчання електроенергії

2
-1
Українці отримали компенсацію за подорожчання електроенергії
В Україні понад 571 тисяча споживачів отримали компенсацію за подорожчання електроенергії в розмірі 563,5 гривні кожен. Про це напередодні повідомило Міністерство соціальної політики.

Зазначено, що на виплату компенсацій в січні було направлено 322,1 млн гривень. Таким чином, Мінсоцполітики тимчасово (до кінця опалювального сезону) компенсує скасування пільгового тарифу на опалення електроенергією.

"Було швидко напрацьовано механізм введення компенсаційних виплат, коли оплата йде не домогосподарству, а постачальнику. Власне, цей механізм був введений до кінця опалювального періоду, як короткостроковий алгоритм підтримки в період опалювального сезону", - пояснив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Крім того, як і раніше працює механізм компенсації витрат на комуналку у вигляді субсидій. Зараз їх отримує 3 млн сімей. Для них витрати на комуналку навіть після підвищення тарифів не зросли. Якщо вони витрачають в межах нормативу, то платять лише певний відсоток від своїх доходів (від 10% до 20%), решта компенсується грошима платників податків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
щось я не помітив тої компенсації . може її якісь інші українці отримали ? наприклад ті, що в занзібарі застрягли
Відповісти
Там проблема в іншому - коли сєня свого часу заламував ручки і голосив "фсьо пропало"! Уряд закликав українців переходити з газового опалення на електро. "Для деверсифікації опалення і підтримки вітчизняної енергетики". Тисячі сімей перейшли на електроопалення. Нові житлові масиви будувались без газу. Люди вибирали значні об'єми струму. Був зрозумілий тариф. І тут "вераломна і без абявления вайни" - в середині опалювального сезону уряд скасовує тариф на опалення. Ціна злітає мінімум в двічі. Просто ХОЛОДОмор - тортури холодом на догоду енергетикам. От і кинули подачку в кілька гривень за опалення. Але подачка - сьогодні дадуть, а завтра - ні. Вся ця епопея показала, що насправді уряду вірити не можна, і що всі політсили та депутати - лайно лайняне,"заточене" лише на власні інтереси.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні