У боротьбі з наслідками негоди лучани можуть розраховувати тільки на себе. ВІДЕО

0
-2
У боротьбі з наслідками негоди лучани можуть розраховувати тільки на себе. ВІДЕО
Лучани, які уклали договори з управлінською компанією "Місто для людей", потерпають від її бездіяльності у період снігопадів і змушені усувати наслідки негоди власними силами.

Про це в програмі "Відкрита влада. Місто" в ефірі ТРК "Аверс" сказала депутатка від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Алла Надточій.

Також гостями студії були депутати Луцької міської ради від інших політсил: Юрій Моклиця – депутат Луцької міської ради від "Європейської Солідарності", Юрій Безпятко – секретар Луцької міської ради, Роман Бондарук – голова фракції "Слуга народу", Олександр Козлюк – депутат Луцької міської ради від ВО "Батьківщина", Володимир Пшибельський – депутат від ВО "Свобода".



Зі слів Алли Надточій, під час снігопадів, які накрили Луцьк останніми тижнями, вдалося розчистити центральні дороги міста, проте прибудинкові території залишилися під кучугурами снігу, що унеможливило виїзд із дворів. Відповідальність за це лежить на управлінських компаніях, ОСББ, які перебрали на себе функції колишніх ЖЕКів.

Лучани, які уклали договори з управлінською компанією "Місто для людей", яка позиціонувала себе як європейська, зіткнулися з її абсолютною бездіяльністю. Попри високий тариф за обслуговування – за 7 місяців мешканці будинку витратили на них вже понад 280 тисяч – компанія не виконує покладені на неї зобов'язання.

"Ми тиждень просили, щоб розчистили двори. Раніше нас обслуговував 11 ЖЕК, але таких проблем не було – приїжджав трактор і розчищав принаймні центральну частину вулиці, щоб можна було виїхати автомобілем. А тепер люди самі вийшли з лопатами, знайшли бобкат і до 2 години ночі прибирали свою територію", – розповіла обраниця громади.

Окрім засніжених доріг, не менш актуальною є проблема нависання бурульок на дахах будинків.

"Коли до них (до компанії "Місто для людей") звернулися щодо питання про бурульки, то, замість того, щоб замовити техніку, збити їх, в нас просто з'явилося оголошення: "Обережно, бурульки!", – зазначила Алла Надточій.



Зрештою, мешканці вирішили відмовитися від послуг управлінської компанії "Місто для людей" і вже зареєстрували ОСББ.

"Такі речі неприпустимі. І з таким компаніями ми повинні розривати договори", – додала депутатка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні