З доходів волинян за січень на армію спрямували майже 31 мільйон гривень

0
-3
З доходів волинян за січень на армію спрямували майже 31 мільйон гривень
На Волині у січні 2021 року до держбюджету для фінансування національного війська сплачено 30,7 мільйона гривень військового збору.

Інформує Конкурент.

Таким чином, перший внесок волинян у поточному році для фінансування заходів оборонного характеру на 32,7 відсотка перевищує показники аналогічного періоду торік, – повідомляє ГУ ДПС у Волинській області.

«Комплекс заходів для захисту держави потребує належного фінансового забезпечення. Саме військовий збір, що сплачується з легальних доходів громадян, належить до вагомого джерела бюджетних надходжень для фінансування армії. Ріст сплати військового збору на третину до фактичних надходжень минулого року – перший позитив нового фінансового року, що дозволяє прогнозувати стабільність і прогнозованість бюджетних надходжень у подальшому», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській
області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що більшість волинських працедавців залишаються відповідальними та своєчасно перераховують визначені законом платежі до бюджету.

«Разом з тим, звертаюся до краян, котрі до 1 травня зобов’язані подати річну податкову декларацію. Доходи, з яких минулого року не було сплачено одатків, треба обов’язково задекларувати і сплатити до бюджету ПДФО та військовий збір. Це буде Ваш посильний фінансовий внесок у розвиток і національну безпеку держави», – підсумувала Світлана Савчук.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області пропонують декларантам для подання декларації скористатися можливостями Електронного кабінету.

Зокрема, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для використання права на податкову знижку.

Нагадаємо, що подавати декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік – конституційний обов’язок громадян (ч. 2 ст. 67 Конституції України). За вибором платника податків декларація подається за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою; поштою або засобами електронного зв’язку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні