--> Як відрізнити фальшиві гроші від справжніх: поради експерта | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Як відрізнити фальшиві гроші від справжніх: поради експерта

0
1
Як відрізнити фальшиві гроші від справжніх: поради експерта
Підроблені банкноти можна відрізнити від справжніх за кольором, відсутністю водяних знаків, захисних стрічок та рельєфних зображень.

Найчастіше підробляють банкноти номіналом 500 грн зразка 2006 року і 100 грн зразка 2005 року. Їх кількість становить близько 65% і 15% загальної кількості вилучених підробок відповідно, повідомила виконавча директорка Незалежної асоціації банків України Олена Коробкова для "Обозреватель".

"Як правило, якість підроблених банкнот значно гірша, ніж справжніх. Але іноді розпізнати фальшивку буває досить складно. Підроблені банкноти зазвичай відрізняються за кольором від оригіналу, також там відсутні водяні знаки, оптико-змінні фарби, захисні стрічки та рельєфні зображення. Також варто звернути увагу на те, що справжня купюра рельєфна. Фарба наноситься на неї опуклим шаром, легко визначається на дотик", - каже Олена Коробкова.

Щоб зменшити ризик отримати фальшивку, вона радить:

- вивчити розділ сайту НБУ, присвячений готівковим гривням й елементам захисту від підробок;

- переходити на безготівковий розрахунок;

- якщо отримали від когось фальшивку, звернутися в поліцію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні