Як приборкати апетит: 8 дієвих секретів від дієтолога

0
6
Як приборкати апетит: 8 дієвих секретів від дієтолога
Люди, у яких є зайва вага, часто задаються питанням, як зробити так, щоб не хотілося постійно їсти. Є способи, які допоможуть приборкати апетит.

Зменшити об'єм шлунка

Коли людина намагається відмовитися від улюбленої їжі, то таким чином покращує почуття самоконтролю. Якщо це зробити важко, то необхідно постаратися зменшити об'єм свого шлунка. Можна пропускати сніданок, але краще вечерю. Харчуватися потрібно маленькими порціями, а їжу важливо ретельно пережовувати. Фахівці стверджують, що допомогти зменшити шлунок може дихальна гімнастика і йога.

Потрібно «напитися»

Мова йде не про алкогольні напої. Якщо пити склянку води перед кожним прийомом їжі, то ви з'їсте набагато менше, ніж раніше. Адже шлунок вже чимось заповнений і може дати сигнал «стоп», навіть коли ви ще не з'їли все, що у вас на тарілці. А ось від алкоголю краще відмовитися. Він здатний збільшувати апетит.

Ароматерапія

Є деякі запахи, які здатні змусити мозок думати, що ви не хочете їсти. Серед них ванілін, кориця, а також цитрусові аромати. Можна займатися медитацією і насолоджуватися приємними ароматами, які здатні змусити мозок повірити в те, що ви не хочете їсти.

Не сидіти без діла

Дуже часто бажання поїсти виникає тоді, коли людина сидить без діла. Якщо вам нема чого робити, то придумайте собі якесь заняття. Можна зайнятися прибиранням або почитати книгу. Так ви обдурите своє бажання поїсти.

Перечекати певний час

Найцікавіше, що апетит не може бути вічним, і в цьому є свої плюси. Пік його настає після того, як проходить три години від останнього прийому їжі. А ось якщо перечекати чотири години, то можна помітити, що їсти вже хочеться не так сильно, як раніше. У кожного організму є звичка вживати їжу в певний час, якщо її обдурити, то поступово залежність від сніданку або вечері почне зникати. Це дасть можливість людині їсти тоді, коли вона справді цього хоче, а не в певний час.

Потрібно прибрати всі подразники

Якщо перед очима буде лежати соковита котлетка, то дуже важко втриматися, щоб її не покуштувати. Краще подалі заховати смакоту, це допоможе вам утриматися.

Тарілка не більше 300 мл

Нас з самого дитинства вчать доїдати те, що у нас в тарілці. Фахівці дійшли до висновку, що не варто переїдати, але також важливо з'їдати все, що є в тарілці. Посуд має бути не більше і не менше 300 мл.

Займайтеся спортом

Коли людина займається спортом, то вона витрачає калорії, за рахунок чого можна добре схуднути. Так, гарне тіло є не у кожного з нас, і для цього необхідно працювати. Це дуже велика праця. Щоб організм виробляв гормон щастя, необхідно бігати, а також можна обливатися холодною водою. Тому задоволення від смаженої картоплі краще замінити чимось більш корисним.

Дотримуючись цих перевірених порад, можна схуднути, без особливих зусиль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні