У Данії згоду на секс можна оформити через мобільний додаток

1
0
У Данії згоду на секс можна оформити через мобільний додаток
Високі технології наблизилися і впевнено проникають в інтимну сферу людського спілкування.

Після введення в Данії жорстких поправок до Закону про зґвалтування будь-який секс без згоди буде вважатися зґвалтуванням. Закон навіть отримав назву Закон про згоду.

Вимога законодавства негайно була вкористана програмістами, які створили мобільний додаток iConsent, що дозволяє отримати таку згоду одним кліком по екрану смартфона, повідомляє rusjev.net.

«Задокументували згоду на статевий акт» можна оформити через додаток iConsent, який безкоштовно розповсюджується в магазині Google Play. Час відправлення запиту і отримання згоди становить не більше 30 секунд. В описі програми зазначено, що «...згода дійсна на один статевий акт і триває 24 години».

Додаток зберігає історію запитів, де можна побачити активність користувача і статус згод на його пропозиції. Відзначається, що згода може бути відкликана кожною зі сторін у будь-який час.

Інформація зберігається на захищених серверах і може бути передана тільки владі Данії по пов'язаному з кримінальною справою запитом.

Громадські організації країни одразу розкритикували додаток. Мовляв, програма не є юридичним доказом у суді і згода може бути отримано насильно. Практику підписання різних угод про згоду і зараз використовують злочинці, що працюють у сфері нелегальної секс-індустрії.

Активісти навіть називають додаток «мрією для людей винних у насильстві».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це так скоро без відмітки в телефоні і в нужник не сходиш. Здається людство від інтернету потрохи втрачає здоровий глузд!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні