У НСЗУ збільшили витрати на лікування онкохворих

0
1
У НСЗУ збільшили витрати на лікування онкохворих
На програму медичних гарантій - 2021 з виявлення та лікування онкозахворювань передбачено п'ять млрд грн. Про це в понеділок, 15 лютого, повідомляє Національна служба здоров'я України.

У повідомленні наголошується, що пацієнтові, у якого виявлять онкологічне захворювання, компенсують лікування за кошти НСЗУ.

Так, тарифи на хіміотерапевтичне і радіологічне лікування, в порівнянні з минулим роком, збільшили, а також ввели підвищувальні коефіцієнти. Із 1 квітня цього року тариф на хіміотерапевтичне лікування складе 25 529 гривень. При цьому медичний заклад отримає від НСЗУ втричі більшу суму за лікування пацієнтів до 18 років.

Зокрема, тариф на радіологічне лікування складе 36 533 гривень.

Тариф за лікування одного пацієнта з онкогематологічними захворюваннями в програмі медичних гарантій 2021 складе 54 493 грн. До нього застосовуються коригуючі коефіцієнти 3,008 за лікування дітей і 0,824 за лікування дорослих.

"За пакетами хіміотерапевтичного і радіологічного лікування пацієнти з клінічно і морфологічно підтвердженим діагнозом отримують безкоштовно лабораторні та інструментальні дослідження, власне, терапію, стаціонарне або амбулаторне лікування, знеболювання і ліки з Національного переліку", - йдеться в повідомленні.

При цьому, уточнюється, що оперативні втручання пацієнтам з онкологією виконуватимуть за пакетом хірургії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні