Зеленський дав десять днів на з'ясування причин загибелі трьох військових

0
1
Зеленський дав десять днів на з'ясування причин загибелі трьох військових
Президент Володимир Зеленський назвав три версії підриву військових Олександра Войтенка, В'ячеслава Алексєєнка та Дмитра Мироненка на Донбасі 14 лютого: це порушення правил поводження з боєприпасами, теракт або недбале ставлення до служби. Про це в понеділок, 15 лютого, глава президент написав у Telegram.

Зазначається, що військові підірвалися на п'яти мінах ТМ-62, встановлених у шаховому порядку. Близько 9.20 ранку 14 лютого військові переміщалися для несення служби на позиціях відділення взводу. Коли вони рухалися вздовж дороги по маршруту, то близько 9.30 стався вибух. Швидка прибула на місце інциденту, але врятувати людей не змогла.

За словами Зеленського, він чекає імена винних у цій трагедії і шляхи вирішення проблеми.

Також президент дав завдання керівництву ЗСУ: провести заняття щодо дотримання заходів безпеки під час поводження з вибухонебезпечними предметами; до кінця місяця перевірити всі мінно-вибухові загородження на дорогах і шляхах сполучення; зняти застарілі і недоцільні міни, вказавши це у відповідних документах; продовжити розмінування ще активніше. На думку глави держави, не повинно бути мін там, де вже не існує загрози швидкої атаки, де живуть люди, де постійно пересуваються українські військові.

Зазначається, що Держбюро розслідувань почало розслідувати цю справу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні