Чим замінити цукор у раціоні: найцікавіші і найбільш незвичайні варіанти

0
4
Чим замінити цукор у раціоні: найцікавіші і найбільш незвичайні варіанти
Всім відомо, що цукор шкідливий для здоров’я. Особливо відмовитися від нього або обмежити споживання варто тим, хто хоче схуднути.

Чим можна замінити звичний цукор – розповіла відома тренерка Марина Боржемська на сторінці Instagram.

Чим можна замінити цукор

Кокосовий цукор виробляється з висушеного соку кокосової пальми і багатий на вітаміни групи В, містить калій і магній. У нього низький глікемічний індекс і яскраво виражений карамельний аромат. Він прекрасно доповнить випічку або ранкову каву.

Кленовий сироп роблять із соку цукрового клена. За словами Боржемської, спочатку сік упарюють, після цього згущують і виходить відмінна заміна цукру без консервантів. У кленовому сиропі містяться вітаміни групи В, ніацин, біотин, фолієва кислота, а також кальцій, калій, магній, марганець, фосфор. Він відмінно підійде для випічки, смузі і десертів.

Сироп агави не надто популярний в Україні. У нього насичений смак і багато поживних властивостей. За словами тренерки, сироп агави не дозволяє інсуліну різко підвищуватися у крові.

Сироп топінамбура виготовляється з коріння земляної груші і за смаком нагадує мед. У нього також найнижчий глікемічний індекс. Сік топінамбура можна використовувати у випічці.

Ерітрол – популярний підсолоджувач з приємним солодкуватим смаком і низьким глікемічним індексом. Відмінний варіант для десертів, випічки і гарячих напоїв.

Стевія має нульовий глікемічний індекс і не містить калорій, але при цьому має специфічний смак, який не всім до душі. Її можна додавати у десерти і гарячі напої.

Марина Боржемська уточнила, що існують і інші замінники цукру, але до цього списку увійшли “найцікавіші і найбільш незвичайні”.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні