В Африці оголосили про початок епідемії лихоманки Ебола

0
-1
В Африці оголосили про початок епідемії лихоманки Ебола
У Гвінеї за місяць виявили кілька осіб, заражених вірусом Ебола, троє з них - померли.

Пише Кореспондент.

Гвінея в неділю, 14 лютого, оголосила про початок на південно-сході країни епідемії лихоманки Ебола. Про це йдеться в заяві уряду.

"Уряд Гвінеї оголошує про епідемію захворювання, що викликається вірусом Ебола (БВВЕ), в префектурі Нзерекоре і районі Гуеке. Кризова нарада, проведена 14 лютого під головуванням міністра охорони здоров'я, прийняла рішення про введення низки заходів з протидії епідемії, включаючи виявлення та ізоляцію всіх, хто міг мати контакт з хворими на Еболу", - йдеться в заяві.

За даними ЗМІ, таке рішення ухвалили після того, як надійшли результати дослідження крові, взятої у чотирьох померлих з симптомами лихоманки Ебола. Тести підтвердили її наявність в крові трьох померлих. Надходження четвертого тесту очікується пізніше.

Перший випадок Еболи був зафіксований в місті Гуеке у медсестри, яка померла 28 січня. На поточний день виявлено сім осіб, які могли заразитися. Всі вони були присутні на похороні медсестри. Один з інфікованих проживає в столиці країни Конакрі.

Всесвітня організація охорони здоров'я вже оголосила, що в екстреному порядку задіє наявні ресурси для надання допомоги Гвінеї.

Нагадаємо, в 2013-2016 роках Гвінея стала одним з епіцентрів спалаху вірусу Ебола в Західній Африці. Тоді в цій частині Африки померли 11,3 тисяч осіб, захворіли понад 28 тисяч. Гірша, ніж в Гвінеї, ситуація була тільки в сусідніх Сьєрра-Леоне та Ліберії. Влада останньої вже оголосила про закриття кордонів з Гвінеєю.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні