Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі

0
-1
Одеський кінофестиваль проведуть у новому форматі
12-й Одеський міжнародний кінофестиваль пройде 14–21 серпня в офлайн-форматі. Буде приурочений до 30-річчя незалежності України з акцентом на національне кіно, пише gazeta.ua.

Єдиною конкурсною програмою оновленого фестивалю стане "Національний конкурс - повний і короткий метр. Програма "Гала-прем'єри" складатиметься зі світових артхітів. Також буде позаконкурсна секція "Фестиваль фестивалів" і серія ретроспективних показів. Продовжить роботу секція Film Industry Office та освітня програма "Літня кіношкола".

Функції програмного відділу 12-го ОМКФ виконуватиме кінокомпанія "Артхаус Трафік".

"В останні роки українське кіно стало потужним і самобутнім явищем, - каже керівник "Артхаус Трафік" Денис Іванов. - Вітчизняні фільми беруть участь в основних фестивалях класу "А", помітно збільшили аудиторію в Україні та за кордоном. Одеський фестиваль, де традиційно відбуваються прем'єри головних українських стрічок, також не може стояти осторонь цих важливих змін. Для нашої команди велика честь доєднатися до втілення оновленої концепції ОМКФ".

"Перша думка - скепсис, - говорить кінокритик Денис Буданов. - Та після важкого ковідного року будь-яке рішення фестивалів, окрім закриття і повного скасування - спроба руху вперед. І ми ж не знаємо, куди це приведе і як пройде. Тому щонайменше це вже цікаво.

Сподіваюся, міжнародна конкурсна програма все ж потім повернеться. Але ОМКФ і без неї вже котрий рік радує вершками зі світових кінооглядів у "Гала-прем'єрах" і "Фестивалі фестивалів".

Також заснували Наглядову раду ОМКФ. До складу увійшли президент ОМКФ Вікторія Тігіпко, виконавча директорка фестивалю Анна Мачух, програмний консультант Алік Шпилюк, директор "Артхаус Трафік", продюсер Денис Іванов. Зовнішнім незалежним експертом буде заступник представника України в Раді правління фонду "Єврімаж", заступник голови Ради з державної підтримки кінематографії Сергій Зленко.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні