Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи

4
-3
Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи
Тимчасово окупований Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи.

Про це заявив перший президент України, глава Української делегації для участі в ТКГ Леонід Кравчук під час виступу на Радбезі ООН.

"Донбас знаходиться на межі екологічної катастрофи. І не тільки у зв'язку із забрудненням повітря і грунту, вибухами боєприпасів і мін, а й внаслідок радіоактивних викидів.

Хочу нагадати, що в 1979 році на території шахти "Юнком", яка зараз знаходиться на тимчасово окупованому Донбасі, радянським урядом було проведено ядерний вибух. Після вибуху в шахті утворилася радіоактивна порожнина, з якої постійно відкачували воду, щоб радіація не потрапила на поверхню і в грунтові води", - сказав Кравчук.

За його словами, майже 3 роки тому окупаційна адміністрація припинила відкачування підземних вод.

"Радіація вже проникає в горизонти питної води. Крім того, внаслідок російської агресії, МАГАТЕ не в змозі здійснювати перевірку локацій на окупованих територіях, де використовується ядерний матеріал", - додав Кравчук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Браво Росія!
Відповісти
Краще б пояснив, яким чином зберігається перемир'я, при щоденному обстрілі москалями українських позицій. Та з яких міркувань, за наявності Арестовича, він щоразу з'являється на державних російських, ворожих каналах.
Відповісти
Cтарий маразматик, ти для яких цілей поставлений га посаду голови української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання російсько-українського конфлікту на Донбасі, - забув чи що. Не відволікайся на екологію, а виконуй свої прямі обов'язки.
Відповісти
Там русскій мір, там ***** пахне..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні