Стали відомі подробиці спалаху сальмонельозу в луцькому гуртожитку. ВІДЕО

1
0
Стали відомі подробиці спалаху сальмонельозу в луцькому гуртожитку. ВІДЕО
З симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували п'ятьох студентів Луцького національного технічного університету, котрі проживають в гуртожитку.

Станом на 10 лютого студентів виписали з лікарні. Про це розповіла епідеміологиня Валентина Новачевська, інформує Суспільне.

У виші кажуть: кімнату де проживали студенти продезінфікували.

Як розповіла завідувачка гуртожитку Віра Хомик, вперше "швидку" студентам-першокурсникам викликали 4 лютого.

"Це було вночі. Зразу двох "швидка" забрала. Ще двох потім на другий день, а на третій день забрали ще іншого", − каже жінка.

Медикам студенти розповіли що усі продукти вживали разом.

"Їли ковбасу, відбивні та кетчуп, вермішель. Що стало причиною – тяжко сказати. Але у всіх хлопців є ентероколіт і є сальмонельоз, викликаний сальмонелою", − розповідає лікар-педіатр Олександр Коменда.

"Після шпиталізації про хворобу дітей повідомили батьків та епідеміологів, зробили санобробку кімнати та харчоблоку", − розповів проректор університету Сергій Савчук.

"Батьки були. Претензій не мають. Вони погоджуються, що десь винні самі, що не проконтролювали це", − каже проректор.

Спалах сальмонельозу медики кваліфікують як побутовий, оскільки отруїлися хлопці домашніми продуктами, каже епідеміологиня Валентина Новачевська. З її слів джерело зараження поки не визначили. Наголошує, щоб уникнути зараження, уся їжа з холодильника має проходити термічну обробку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Понавозили з сіл м'ясних виробів та продуктів харчування, які були приготовлені ще на минулі свята, а подивитись чи подумати, що всілякі м'ясні відбивні, ковбаса пальцем пхана, паштети з печінки і не тільки, хоча приготовлені і в домашніх умовах, але можуть мати також термін придатності. Люди з одного кубрика, молоді та ще запросили сусідів, взяли та понаїдалися під 100-150 грамів горілки. Не викидувати ж м'ясо, хтось сказав, а через 3-4 дні стало температурити і хлопці не злазять з туалету. Ось і вся проблема.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні