ЗСУ очікують поставок військової продукції на 10 млрд грн

0
-3
ЗСУ очікують поставок військової продукції на 10 млрд грн
У 2021 році ЗСУ отримають військову продукцію на суму понад 10 млрд грн, згідно з державним оборонним замовленням 2020 року. Про це заявив глава Міноборони Андрій Таран у вівторок, 9 лютого.

"Здійснені в 2020 році замовлення, відповідно, укладені контракти вже дозволяють Збройним силам України отримати цього року 10 млн штук боєприпасів. З них 3300 ракетно-артилерійських систем, 2700 приладів розвідки і спостереження, понад 320 автомобілів, понад 60 бронетранспортерів і броньованих машин, близько чотирьох десятків безпілотних авіаційних комплексів, а також шість літаків", - сказав Таран.

За його словами, "виробництво озброєння має тривалий виробничий цикл, а високотехнологічні комплекси виготовляються більше одного року. Відповідно, профінансувавши і уклавши ще в минулому році контракти на суму понад 10 мільярдів гривень, Міністерство оборони України забезпечило партнерів оборотними засобами, що, своєю чергою, з початку року гарантувало безперебійну роботу десятків підприємств оборонно-промислового комплексу, серед яких ГККБ Луч, ДП ХКБМ ім. В Морозова, ДП Іскра та інші".

Таран додав, що планування заходів із закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення відбувалося ще в 2020 році за чинним на той час законодавством. Процедури закупівлі за діючими контрактами поки тривають відповідно до попереднього законодавства. У той же час "зараз йде процес формування нормативно-правової бази для забезпечення виконання норм нового закону Про оборонні закупівлі і здійснення переходу на планування заходів та бюджету".

"Міноборони бере активну участь у відпрацюванні нормативно-правової бази для забезпечення реалізації норм закону "Про оборонні закупівлі". Процес узгодження нормативно-правових актів завершується. У зазначені в указі президента України терміни вони будуть розглянуті і прийняті урядом", - зазначив Таран.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні