У МОН розповіли про стратегію освіти-2021

1
-1
У МОН розповіли про стратегію освіти-2021
В Україні представили стратегію розвитку освіти на 2021 рік. Про її принципи у вівторок, 9 лютого, розповів міністр освіти і науки Сергій Шкарлет. Презентація стратегії відбулася під час форуму Освіта України 2021: стратегічні цілі та пріоритетні напрямки, повідомляє Офіс президента.

Так, Шкарлет розповів про реформи, що тривають, серед яких згадав нову редакцію базового компонента дошкільної освіти. За його словами, були відкриті 24 дитячих садки, 16 з яких - в рамках Національної програми Велике будівництво. Створено 13 268 додаткових місць у дитсадках. Виділено 600 мільйонів гривень на закупівлю шкільних автобусів.

Також глава МОН розповів про продовження реформи Нова українська школа. Він згадав про премії для учнів: найкращі учасники зовнішнього незалежного оцінювання отримуватимуть президентську стипендію - 10 тисяч гривень. Також найкращі учні отримають гранти Президента України для навчання за кордоном. Збільшено кількість шкіл, які мають підключення до Інтернету.

"Головна мета державної політики в цій сфері - забезпечення доступної та якісної дошкільної освіти, яка є стартовою платформою для особистісного розвитку дитини та підготовки її до навчання в Новій українській школі", - зазначив Сергій Шкарлет.

У свою чергу перша леді Олена Зеленська розповіла про реформу шкільного харчування, яка реалізується під її патронатом.

Також повідомляється, що вперше з бюджету профінансували закупівлю обладнання для спеціальних шкіл і навчально-реабілітаційних центрів.

Крім того, в цьому році повинна бути затверджена Концепція державної програми відновлення та розвитку мережі гуртожитків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шановні лучани і волиняни! Підпишіть розумну петицію від 3 лютого "Щодо незадовільного руху транспорту у місті та потреби негайного вирішення ситуації, що склалася через вкрай непрофесійну діяльність керівника Управління транспорту та зв'язку Луцької міської ради".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні