--> Католицькі єпископи протестують проти евтаназії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Католицькі єпископи протестують проти евтаназії

0
0
Католицькі єпископи протестують проти евтаназії
Канадські єпископи вкотре протестують проти законопроєкту, який розширює і полегшує доступ до евтаназії та сприяння самогубству невиліковно хворих або людей із будь-якою інвалідністю.

Про це повідомляє RISU.

Евтаназію в Канаді запровадили 2016 року, але про смертельний укол можуть у цій країні просити лише люди при смерті, які визначають своє становище як «нестерпне».

На думку єпископів, нинішній законопроєкт — це черговий крок у бік легалізації евтаназії на вимогу.

«Якби кваліфікована паліативна допомога була доступна всім канадцям, то менше людей наважувалися б на смерть», — написали автори заяви.

Єпископи закликали Палату громад і Сенат «добросовісно розглянути» суперечливі поправки. Вони підкреслили, що в Канаді загалом не схвалюють евтаназію та сприяння самогубству, попри твердження уряду про протилежне.

Згідно з останнім опитуванням, проведеним Angus Reid Group i Cardus, більшість канадців побоюється, що після впровадження змін медичні установи ігноруватимуть тривалий догляд і лікування хвороб у людей похилого віку.

Єпископи закликають католиків, інші релігійні спільноти та всіх людей доброї волі ознайомитися зі змістом законопроєкту й писати зауваження щодо нього безпосередньо місцевим парламентарям.

Рух Канади до смерті відбувається вже тривалий час. Влада, наприклад, вирішила не фінансувати з державних джерел ті госпіси, які відмовляються проводити евтаназію. На практиці це означає, що багато таких установ будуть ліквідовані.

«Це переважно питання грошей. Евтаназія дешевша за поширення та розвиток паліативної допомоги», — вважає Ненсі Мейсі, засновниця та директорка «Госпісу Ірен Томас» у Леднері , який рішуче відмовився вбивати своїх пацієнтів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні