Як покращити мозкову активність без купи ребусів та книг

0
1
Як покращити мозкову активність без купи ребусів та книг
Щоб зберегти свій мозок активним, недостатньо лише мотивації. Неврологічні процеси покращуються, коли людина тренується фізично.

Звичайна прогулянка містом чи парком, 10-хвилинне виконання неважких вправ не лише покращать ваш день, а й надовго принесуть користь вашому мозку.

За словами нейролога з Нью-Йоркського університету Венді Судзукі, забезпечення щоденної рухливості нашого організму зараз важливіше, ніж будь-коли раніше. Адже велика частина людей живе малорухливим офісним життям, повідомляє 24 канал.

"Заняття для підвищення фізичної форми буквально створюють абсолютно нові клітини мозку. Це змінює анатомію, фізіологію та функції нашого мозку. Щоразу, коли ви тренуєтесь, ви даєте своєму мозку нейрохімічну "ванну". В довгостроковій перспективі ці "ванни" також можуть допомогти захистити ваш мозок від таких захворювань, як хвороба Альцгеймера та деменція", – пояснила докторка медичних наук.

Судзукі додала, що одне тренування збільшує нейромедіатори, такі як дофамін, серотонін і норадреналін.
Вони покращують настрій, зміцнюють пам’ять та допомагають бути зосередженим протягом трьох годин після тренування.
Крім того, навіть 10-хвилинне заняття спортом зменшує тривожність та переживання.

За будь-якої нагоди використовуйте сходи замість ліфта. Багато позитивних ефектів дають саме серцево-судинні вправи, тобто ті, які прискорюють пульс.

Вийдіть на кілька зупинок раніше і пройдіться до роботи пішки.

Займайтеся вдома у вітальні разом із інтернет-тренером. Багато тренерів та особистих тренерів діляться вправами для всіх типів фігури та життєвих ситуацій. Вони є абсолютно безкоштовними і не потребують спеціального обладнання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні