У США починається суд над Дональдом Трампом

0
-7
У США починається суд над Дональдом Трампом
У вівторок в Сенаті Конгресу США починається суд над колишнім президентом Сполучених Штатів Дональдом Трампом, повідомляє Радіо Свобода.

6 січня президент Трамп виступив перед десятками тисяч своїх прихильників із закликом зупинити спробу "поцупити вибори", після чого кілька сотень учасників мітингу увірвалися в будівлю Конгресу, намагаючись зірвати засідання Палати представників і Сенату, де затверджувалися результати президентських виборів, на яких переміг Джо Байден.

Остаточне слово в процедурі імпічменту залишається за Сенатом, який повинен засудити чи виправдати колишнього президента.

У вівторок сенатори проведуть дебати і голосування з питання конституційності імпічменту колишнього президента. В Конституції країни нічого не сказано з приводу можливості імпічменту президента, який покинув Білий дім.

Це безпрецедентний випадок в історії США. В обвинувальному документі Палати представників йдеться про те, що заклик Дональда Трампа "до повстання проти уряду Сполучених Штатів - найтяжчий злочин коли-небудь учинений президентом".

У середу повинні початися судові дебати, де суддями виступатимуть сенатори, обвинувачувачами буде група з декількох членів Палати представників. Рішення про засудження колишнього президента може бути прийнято більшістю в дві третини голосів, тобто за цей захід повинні проголосувати 17 сенаторів-республіканців. Такий результат процесу малоймовірний, оскільки за імпічмент, як вважається, можуть проголосувати лише 5 республіканців.

Дональд Трамп став єдиним в історії США президентом, підданим імпічменту Палатою представників двічі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні