У США прокоментували блокування «каналів Медведчука»

1
2
У США прокоментували блокування «каналів Медведчука»
Американські експерти кажуть, що запит у суспільстві на це існував давно, і порівнюють такий крок із забороною російських телеканалів на початку війни з Росією.

За словами Вільяма Тейлора, колишнього посла США в Україні, рівень дезінформації, який надходив через заблоковані канали, послідовно збільшувався.

«Це обов’язок і відповідальність уряду – захистити свій народ від таких атак. І зараз – найкращий для цього час», – заявив Тейлор.

Аналітик американського дослідницького центру «Атлантична рада» Андерс Ослунд, який раніше працював у наглядовій раді «Укрзалізниці», вважає, що заблоковані канали не мають нічого спільного із журналістикою.

«Вони є прямою інформаційною зброєю у війні проти України», – каже Ослунд.

«Вплив росіян на ці канали є настільки прямим і очевидним, що це аж дивує. Коли іноземний уряд із поглядами, які шкодять Україні, настільки прямо підтримує ці канали – це не свобода слова. Це, по суті, інформаційна атака на Україну», – заявив Тейлор.

«Є багато інших векторів, через які Росія може прокласти шлях до інформаційної екосистеми. І ми навіть не говоримо, що відбувається в онлайні – там досі поширюють багато дезінформації: через сторінки й групи у фейсбуці, через телеґрам-канали. І впоратись із цим набагато складніше», – вважає експертка.

Андерс Ослунд очікує, що після блокування цих телеканалів будуть інші, рішучіші кроки.

«Обурює, що Віктор Медведчук зараз по суті керує фракцією з 44 депутатів у Верховній раді. Російському агентові не місце в українському парламенті. Ось що має зараз обговорюватись. І я думаю, все до цього йде», – каже Ослунд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
америка з нами а х**ло з москалями!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні