Amazon побудує 100-метровий спіральний скляний хмарочос. ФОТО

0
-5
Amazon побудує 100-метровий спіральний скляний хмарочос. ФОТО
В Amazon заявили, що мають намір побудувати спіральну скляну вежу висотою 350 футів (106 метрів), яка стане новою штаб-квартирою корпорації.

Як повідомляє сайт компанії, будіватимуть другу головну будівлю Amazon в Арлінгтоні, передмісті Вашингтона. Споруду планують завершити в 2025 році.



Проєктна пропозиція Amazon для наступного великого кампусу складається з трьох 22-поверхових будівель, розміщених всередині унікальної спіральної скляної вежі під назвою Helix ("Спіраль" з англійської). Хмарочос є продовженням будівель Amazon в Сіетлі, які відкрилися ще в 2018 році.

Крім офісних приміщень, розрахованих на 25 тисяч осіб, ця структура висотою 106 метрів призначена для реалізації проєкту симбіозу людей з природою і включатиме в себе вертикальний ліс з проходами, які вестимуть на верхні поверхи.



Amazon також планує зелені насадження і парки на території площею 853 тисячі квадратних метрів. У Helix буде дозволено проводити екскурсії, тому всі бажаючі зможуть відвідати дивовижне місце.

Хмарочос буде дуже вирізнятися на тлі класичних коробок з-за своєї незвичайної конструкції. Amazon зазначає, що натхнення виходить з природної краси форми подвійної спіралі, візерунок якої можна спостерігати в природі, на зразок нашої ДНК чи спіральних галактик.



Всередині буде конференц-центр на 1500 чоловік і виставки художників-резидентів, а зовні будуть дві пішохідні доріжки, оточені вертикальним лісом з місцевими насадженнями Вірджинії, що ведуть до вершини.

Відповідальність за будівництво взяла архітектурна фірма NBBJ. Планування кампуса призначене тільки для пішоходів і велосипедистів з підземною дорожньою системою для доставки.



На території кампусу буде будуть розташовані магазини роздрібної торгівлі, ресторани і амфітеатр для громадських заходів.

На будівництво такого амбітного проекту Amazon витратить 2,5 мільярда доларів. Будівництво будівлі почнеться в 2022 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні