Не Росія: Байден назвав головного конкурента США

0
0
Президент США Джо Байден назвав Китай "найбільш серйозним конкурентом" США.

Про це він сказав під час виступу у Держдепі, повідомляє Голос Америки.

"Ми будемо протистояти економічному зловживанню з боку Китаю, будемо протидіяти його агресивним, силовим діям, відреагуємо на атаку Китаю на права людини, інтелектуальну власність та світовий порядок", - сказав Байден.

У той же час американський лідер заявив, що Білий дім готовий співпрацювати із Китаєм у тому випадку, якщо це відповідає інтересам США.

"Ми будемо конкурувати з позиції сили, відбудовуючи нашу власну домівку на краще, працюючи з нашими союзниками та партнерами, відновлюючи нашу роль у міжнародних інститутах та повертаючи довіру до нас, та наш моральний авторитет, значну частину якого було втрачено", – відзначив президент.

Водночас, новий очільник Білого дому заявив про переформатування зовнішньої політики Америки та відновлення демократичних союзів, які руйнувались останні чотири роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні