На Волині відловлювали бродячих собак

0
2
На Волині відловлювали бродячих собак
Як стало відомо, на замовлення Рожищенської міської ради працівники фізичної особи-підприємця Ткачук Б. Б. виловили десять собак, які бігали зграйками містом.

Згідно з умовами договору, за одного собаку з місцевого бюджету доведеться заплатити 850 гривень, а за всіх – 8500 гривень. Про це повідомили на сайті Рожищенської міської ради.

Як розповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Сергій Лясковський, головна причина появи собак на вулицях – це безвідповідальність їхніх власників, які випускають тварин у самовигул. До слова, шість виловлених собак були з ошийниками.

«Зазвичай на вулиці люди викидають потомство собак, які живуть у них вдома, бо не бажають за ними доглядати. Нерідко без оселі опиняються й ті тварини, які тривалий час жили із господарями. Чотирилапим нема де діватися, треба шукати їжу, тому вони найчастіше тримаються людних місць, де є чим поживитися: біля м’ясних магазинів, закладів харчування, на маршрутних зупинках, де їх підгодовують», – зауважив посадовець.

Під час останнього відлову до Сергія Лясковського звернулося п’ятеро рожищан із претензіями: де їхні собаки. На прохання озвучити свої прізвища, люди відмовлялися, адже розуміли про адміністративну відповідальність, та миттю йшли геть.

«Погодьтеся, чотирилапих виловили не на приватній території. Ми можемо боротися із безпритульними тваринами, витрачаючи час, сили і кошти, але поки в людей не буде свідомого ставлення до тих, кого приручили, поки вони не перестануть виганяти їх на вулицю, наші зусилля – марні», – наголошує Сергій Лясковський.

Тварин після стерилізації, вакцинації, кліпсування привозять на попереднє місце проживання під час наступного виїзду на вилов до міста. Не повертають лише агресивних, невиліковно хворих собак та цуценят до трьох місяців, а також тих, кого вдасться прилаштувати у сім’ї.

«Вкотре закликаємо мешканців громади дотримуватися правил поводження із домашніми тваринами. Пам’ятайте, що собаки, які перебувають без нагляду на вулицях міст та сіл, становлять небезпеку для життя та здоров’я людей. Адже вони можуть накинутися на перехожого, завдавши тілесних ушкоджень чи пошкодивши речі», – йдеться у повідомленні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні