Як читати, щоб уберегти зір - учені знайшли спосіб

0
0
Як читати, щоб уберегти зір - учені знайшли спосіб
Читати книжки краще на свіжому повітрі та при денному світлі, аніж у приміщенні.

Команда вчених з Коледжу оптометрії Університету Нью-Йорка провела дослідження, щоб визначити вплив різних видів освітлення на зір людини, пише Daily Mail.

"Наша робота демонструє, що яскравість зображення змінює нашу чутливість до контрасту світла і темряви", - розповідає керівник досліджень доктор Хамед Рахімі-Насрабаді.

Під час тестів на кішках і людях команда виміряла реакцію зорових нейронів у відповідь на темні або світлі квадрати.

"Можна сказати, що науково доведено, що на відкритому повітрі візуальний контраст збільшується, і тому читання при яскравому світлі більш ефективно стимулює ваш зоровий мозок, дозволяє вам краще бачити літери і покращує зір", - сказав учений.

Результати показують, що, як і в випадку з різкістю зображення, контрастна чутливість сильно залежить від кількості світла.

До цього досліду фахівці стверджували, що контраст яскравості не змінюється з інтенсивністю світла. Тобто передбачалося, що темна буква на білому аркуші має такий же контраст на вулиці при яскравому світлі, як у приміщенні при тьмяному світлі.

Це може привести до неточних вимірювань зорової чутливості при захворюванні очей, передачі контрасту медичних зображень або архітектурного дизайну приміщень для людей з ослабленим зором і літніх людей.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні