Кабмін затвердив жорсткіші умови надання допомоги за частковим безробіттям

0
-6
Кабмін затвердив жорсткіші умови надання допомоги за частковим безробіттям
Виплати за частковим безробіттям тепер отримають лише ті працівники, рівень скорочення робочого часу яких становить 50% і більше, а працедавець платив ЄСВ. Як повідомляє "Ліга", Кабінет міністрів на засіданні 3 лютого переглянув умови надання допомоги по частковому безробіттю. Відповідно до рішення, тепер допомога надаватиметься не за кожну годину, на яку працівникові скорочено передбачену законодавством тривалість робочого часу, а лише за умови скорочення робочого часу на 50% і більше.

Пише Стопкор.

Право на допомогу по частковому безробіттю в період дії карантину мають усі застраховані особи, з якими роботодавець оформив трудові відносини.

В яких випадках допомога також не надається

Допомога по частковому безробіттю не надається у випадках, коли:

– зупинення (скорочення) виробництва має сезонний характер або виникає виключно з організаційно-виробничих причин;

– є можливість працевлаштування (або тимчасового переведення працівників) на період зупинення (скорочення) виробництва на інших дільницях або цехах;

– працівник письмово відмовився від працевлаштування (тимчасового переведення) на іншу роботу на підприємстві з повним робочим днем;

– працівник працює на підприємстві за сумісництвом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні