--> Готівкою дорожче: як заохотити лучан платити за проїзд карткою. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Готівкою дорожче: як заохотити лучан платити за проїзд карткою. ВІДЕО

3
0
Готівкою дорожче: як заохотити лучан платити за проїзд карткою. ВІДЕО
Понад рік тому в Луцьку вповадили оплату проїзду в громадському транспорті електронними квитками. Послугу надає підприємство "Сіті Кард". Тож фракція "СВІДОМИХ" хоче почути звіт керівника щодо роботи цієї системи.

Про це в програмі "Відкрита влада. Місто" в ефірі ТРК "Аверс" сказав депутат від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход.

Також гостями студії були депутати Луцької міської ради від інших політсил: Дмитро Грачов – депутат від ВО "Батьківщина", Михайло Щур – депутат від ВО "Свобода", Алла Доманська – депутат від "Європейської Солідарності", Вікторія Майборода – голова фракції "За майбутнє", Роман Бондарук – голова фракції "Слуга народу".

Наразі ситуація з контролем за оплатою проїзду має багато недоліків. Досі в громадському транспорті використовується готівка.

Як розповів депутат від ВО "Свобода" Михайло Щур, за законом, право контролю щодо пасажирських перевезень і оплати пасажирами проїзду належить перевізнику. Зі слів обранця громади, ще до запуску системи в договорах з перевізниками потрібно було прописувати питання щодо особи чи органу, які контролюватимуть цей процес.

Зі слів Михайла Щура, багато запропонованих ініціатив щодо системи контролю так і залишилися на рівні пропозицій.

Депутат від Громадянського Руху "СВІДОМІ" Михайло Наход додав, що система впроваджувалася досить важко і зі збоями.

"Станом на сьогодні система працює вже більше року. Ми будемо ініціювати, щоб крівника підприємства "Сіті Кард" запросили на сесію Луцької міської ради і він відзвітував, як впродовж року працює система, щоб депутати могли внеси пропозиції, як покращити цю роботу", – повідомив він.

На думку Михайла Находа, аби пасажири платили безготівково, потрібно їх заохочувати, а не штрафувати.

"Безготівкова оплата має бути нижчою, але громадяни мають мати можливість оплатити готівкою. Зокрема, якщо платиться карткою "Сіті Кард" 6 гривень, як є зараз, то якщо ти хочеш заплатити готівкою – то ти платиш 8 гривень. І сама система підприємства "Сіті Кард" облікує, видає водіям квитки, вони за них звітуються, тоді кошти будуть поступати і в бюджет, і будуть задоволені перевізники", – вважає Михайло Наход.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не переконливо. Так само, як людина не має права в крамниці придбати товар в обмін на негрошовий товар, так само має кваліфікуватись оплата проїзду готівкою. Просто має бути можливість оплати й банківською карткою. В крайньому випадку , водій повинен видати квиток, що має зафіксувати камера відеоспостереження
Відповісти
Має бути і така і така плата і вона має бути рівною, бо якщо я вийшла з дому і забула маску то в аптеці чи в магазині я її купую, так само з послугами якщо по якісь причині в мене немає картки то я маю повне право сплатити готівкою! Облік хай веде водій і відповідальність його якщо він не дав квитка або непроінформував, що без наявності квитка проїзд нерахується оплаченим!
Відповісти
я думаю водієві буде не впадло і 6 грв взяти
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні