«Британський» штам коронавірусу вже у 80 країнах

0
7
«Британський» штам коронавірусу вже у 80 країнах
Новий штам коронавірусу, який спочатку зафіксували у Великій Британії, виявили вже у 80 країнах.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у щотижневому епідеміологічному бюлетені Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Зазначається, що різновид коронавірусу VOC-202012/01, лінії B.1.1.7 з 27 січня був виявлений ​​ще в 10 країнах.

"Станом на 2 лютого в цілому 80 держав, розташованих у всіх шести регіонах ВООЗ, повідомили про завезені випадки або ж про передачу цього різновиду вірусу в місцевих громадах", - зазначає ВООЗ.

"Південноафриканський" штам коронавірусу, що отримав маркування 501Y.V2, з 27 січня виявлено ще у восьми країнах, їх загальна кількість сягнула 41. Цей варіант вірусу присутній у чотирьох регіонах ВООЗ.

Різновид коронавірусу, виявлений ​​раніше в Бразилії, що отримав найменування P.1, з 27 січня був виявлений ​​ще в двох країнах, тепер він присутній в 10 державах.

Загальна кількість інфікованих впродовж минулого тижня на планеті зросла на майже 3,7 млн осіб, що на 13% менше у порівнянні з попереднім тижнем.

Від коронавірусу на планеті минулого тижня померли понад 96 тисяч осіб, загальна кількість летальних випадків - 2,2 млн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні