Автомобільному руху через Державний кордон України на ПП «Самари» БУТИ!

0
13
Автомобільному руху через Державний кордон України на ПП «Самари» БУТИ!
Уже більше 7 років, у зв'язку з загрозою занесення збудника африканської чуми свиней, рух транспорту через пункти пропуску "Самари", "Гута", "Тур" припинений. Щоб перетнути кордон з Білоруссю потрібно об'їзджати десятки кілометрів, або йти пішки близько п'яти кілометрів, що спричиняло втрату родинних зв'язків, а також колосальні незручності для мешканців Волинської (Україна) та Брестської (РБ) областей.

Знаючи цю проблему, Народний депутат України, Валерій Стернійчук разом з депутатом Ратнівської селищної ради Юрієм Данилюком рік працювали над вирішенням даного питання. Юрій, як помічник НДУ, в свій час запропонував народному обранцю Стернійчуку звернути увагу на цю проблему і допомогти у її вирішенні. Саме тому, ще у лютому 2020 року, депутат звернувся до Кабінету Міністрів України; Міністерства економіки, торгівлі та сільського господарства; Держпродспоживслужби та ДПСУ. Весь цей час питання було на розгляді, ситуація потребувала детального вивчення та аналітики. Звісно, що й COVID-19 вніс свої корективи.



І врешті решт, 29 січня 2021 року, відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, на яке від парламентарів був запрошений Валерій Стернійчук. Рішення одноголосне - рекомендувати Кабінету Міністрів України скасувати тимчасову заборону руху транспорту у місцевих пунктах пропуску через державний кордон України з Республікою Білорусь, введеної рішенням Кабінету Міністрів України 11.09.2013 протоколом № 53. Максимальний час запуску руху через Самари встановлений до квітня цього року.



За інформацією Юрія Данилюка, він разом із народним обранцем і далі працюватиме над цим питанням. Наразі, над підвищенням категорії пунктів пропуску "Самари", " Гута" з місцевого на міждержавний.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні