ЄС переглянув обмеження на в'їзд до Шенгенської зони

0
1
ЄС переглянув обмеження на в'їзд до Шенгенської зони
У ЄС оновили обмеження на в'їзд до Шенгенської зони з третіх країн. Критерії для відкриття кордонів стали жорсткішими. Також відтепер вимагатимуть негативний ПЛР-тест для в'їзду до ЄС. Про це повідомляє УНН.

Зокрема, рекомендації передбачають нові умови для відкриття кордонів Євросоюзу з третьою країною для будь-яких поїздок, включно з туристичними. Для цього цій країні треба виконати низку критеріїв. Зокрема, кількість нових випадків COVID-19 не повинна перевищувати 25 на 100 тисяч населення протягом останніх 14 днів. При цьому кількість нових випадків захворювання за останні два тижні повинна скорочуватися або залишатися стабільною порівняно з попереднім 14-денним періодом.

Крім того, країна має проводити понад 300 тестів на 100 тисяч населення протягом 7 днів, а кількість позитивних тестів на коронавірус за останні сім днів не повинна перевищувати 4%. Також до уваги братиметься наявність чи відсутність різних мутацій коронавірусу.

Виходячи з цих критеріїв, Рада ЄС оновлюватиме список держав, для громадян яких кордони Шенгенської зони будуть відкритими. Востаннє перелік переглядали 28 січня. У ньому залишилися лише сім країн: Австралія, Нова Зеландія, Руанда, Сінгапур, Південна Корея, Таїланд і Китай.

Як і раніше, дозволеними залишаться так звані необхідні поїздки.

Тобто на територію Шенгену пускають громадян і резидентів країн ЄС, а також, наприклад, працівників транспорту чи дипломатів. Відтепер для в'їзду вимагатимуть негативний ПЛР-тест, який було зроблено протягом 72-х годин до в'їзду на територію Шенгену. Не поширюватиметься це правило лише на працівників транспорту, як-от водіїв. Також країни можуть на свій розсуд застосовувати додаткові обмеження після приїзду - карантин, самоізоляцію чи додаткове тестування на коронавірус.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні