--> 5 ароматів, які заберуть втому і повернуть дієздатність | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

5 ароматів, які заберуть втому і повернуть дієздатність

0
9
5 ароматів, які заберуть втому і повернуть дієздатність
Для того, щоб бути бадьорим, забрати втому і плідно працювати, потрібно гарно відпочивати. Якщо це неможливо, то кожен з нас вдається до різноманітних, перевірених та не дуже способів. Це, наприклад, стосується вживання кави та енергетиків. Проте, виявляється, є більш дієві та корисні способи забрати втому. Мова йде про використання ефірних олій з певними ароматами, інформує 24 канал.

Здавалося б, 5 простих продуктів, які ми використовуємо на кухні чи не щодня, не можуть приносити стільки користі на роботі. Але таки можуть. Вам варто дізнатися про всі властивості кожного з них.

Імбир
Уже впродовж багатьох століть імбир використовується в кулінарії як приправа. Він додає легкої пікантності стравам і навіть чаю. Якщо на роботі вам потрібно покращити дієздатність, позбутися втоми й збадьоритися, використайте ефірну олію для дифузора. Такий приємний аромат точно покращить ваш день. Окрім цього, якщо у вас є імбирна ефірна олія для вживання, можете змішати її з медом і щоденно куштувати. Потрібно змішувати дві каплі ефірної олії та одну чайну ложку меду.

Базилік
Ефірні олії цієї рослини найбільш тонізують наш організм. Завдяки регулярному використанню таких ефірних олій можна позбутися нервовості, покращити свою концентрацію та пам'ять.

Розмарин
Ще 5 століть тому швейцарський натураліст Конрад Геснер визначив стимулюючу дію розмарину. Він, зокрема, зауважував, що ефірна олія розмарину здатна стимулювати роботу головного мозку.
Тому, якщо на роботі вам доводиться багато думати, а також для зняття втоми, уникнення апатії, підняття настрою, можете використовувати ефірну олію розмарину. Її можна додавати в дифузор або навіть на звичайну тканинну чи паперову хустинку.

Цитрусові
Цитрусові ефірні олії можуть одночасно бадьорити та заспокоювати нас. Приємні аромати лимона, апельсина чи мандарина можуть розслабити, підвищити уважність, а також покращити пам'ять.
Якщо ви хочете використати цитрусові ефірні олії на роботі, будьте обережні, адже це може бути небезпечним для алергіків. Тому обов'язково розпитайте про алергічні реакції у своїх колег.

М'ята
Ефірна олія м'яти бадьорить краще, ніж чашка кави. Але водночас у стресових ситуаціях або під час нервових зривів цей аромат розслабляє, заспокоює, допомагає знизити тривогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні