--> Учені повідомили, коли настане кінець світу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учені повідомили, коли настане кінець світу

0
0
Учені повідомили, коли настане кінець світу
Англійський фізик, професор фізики елементарних частинок Школи фізики й астрономії Університету Манчестера Брайан Кокс впевнений, що земне життя не нескінченне. Як тільки завершиться життєвий цикл Сонця, все живе на планеті Земля загине.

За розрахунками Кокса, щомиті Сонце спалює близько 600 мільйонів тонн водню. Як тільки його запаси вичерпаються, людство чекає катастрофа. Сонячне ядро ​​розшириться до таких розмірів, що заповнить весь горизонт. В результаті жар знищить людей, тварин, рослини.

«Земля буде ставати гарячішою, а в якийсь момент життя на блакитній планеті стане неможливим, і все загине. Вода і атмосфера Землі википить, не залишивши нічого, крім обвуглених неживих каменів», - описує сценарій апокаліпсису британський фізик.

Зараз Сонце знаходиться приблизно в середині життєвого циклу.

Експерт прогнозує, що запаси водню остаточно вичерпаються через 5 мільярдів років. Приблизно тоді ж закінчиться життя на планеті Земля.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні