У Єгипті знайшли мумію з золотим язиком

0
-2
У Єгипті знайшли мумію з золотим язиком
У Єгипті археологи виявили мумію з золотим язиком, якій 2000 років. Мумія знайдена в одному з 16 поховань в місцевості Тапосіріс-Магна, де є храми, присвячені Осірісу і Ісіді.

Про це повідомляє Курс України.

За словами вчених, золотий язик призначений для того, щоб допомогти померлому розмовляти в загробному житті. Стародавні єгиптяни, ймовірно, думали, що мумія могла зустрітися з Осірісом і золотий язик знадобився б їй, щоб відповідати на його питання.

Вчені не можуть визначити, чи були у померлого проблеми з мовою під час життя, чи навпаки він був дуже красномовним. Залишається незрозумілою і причина, чому язик зробили саме з золота. Крім того в одній з могил у Тапосіріс-Магне виявили мумію жінки, посмертна маска якої покривала більшу частину її тіла.

Ще дві мумії знайшли з залишками сувоїв, записи яких поки не розшифровані. Археологи також знайшли кілька статуй, що зображують людей, похованих на цьому місці; статуї настільки добре збереглися, що все ще можна розгледіти зачіски і головні убори цих людей. Розкопки в цьому місці тривають.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні