Росія зобов'язала соцмережі шукати і видаляти інформацію про неузгоджені з владою акції протесту

1
-3
Росія зобов'язала соцмережі шукати і видаляти інформацію про неузгоджені з владою акції протесту
За невиконання вимоги видалити «заборонений контент» передбачені штрафи.

Повідомляє Детектор.

З 1 лютого в Росії вступили в силу поправки до закону «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації», які зобов'язують соціальні мережі з щоденною аудиторією 500 тисяч користувачів з Росії моніторити і блокувати «протиправну інформацію».

Від сьогодні соцмережі повинні видаляти повідомлення з нецензурними виразами, контент, який в непристойній формі висловлює явну неповагу до суспільства, держави Росія і її Конституції. Крім цього соцмережі повинні «не допускати», щоб на їхніх сторінках розміщували відомості, що становлять державну таємницю, заклики до тероризму, масових заворушень та участі в неузгоджених з владою акціях, а також культу насильства і жорстокості, матеріали, що містять дискримінаційну інформацію.

За невиконання вимоги видалити заборонений законом РФ контент передбачені штрафи у розмірі від декількох сотень тисяч до декількох мільйонів рублів. У разі повторних порушень штрафи зростуть і становитимуть від 10 до 20% виручки компанії, через що, як повідомляє Медуза, YouTube і Facebook, наприклад, теоретично можуть отримати штрафи на мільйони чи мільярди доларів.

Депутат Держдуми РФ, член комітету з безпеки та протидії корупції Ілля Костунов в коментарі російському ФАН заявив, що у зв'язку з масовими протестами, що пройшли в Росії 23 і 31 січня через затримання політика Олексія Навального, «закон вступає в силу як ніколи доречно». Політик підкреслив, що заборона повинна вплинути на майданчики та на блогерів, які, на його думку, «за гроші закликали дітей вийти на мітинг, тому що не було заборони».

Роскомнагляд на тлі таких подій пообіцяв оштрафувати Facebook, Instagram, Twitter, TikTok, «ВКонтакте», «Однокласники» і YouTube через те, що вони не видалили «протиправні заклики» до “участі в несанкціонованих публічних заходах”. Також відомство загрожувало штрафами і блокуваннями за «завищені» оцінки щодо чисельності протестувальників.

Раніше повідомлялося, що незалежна наглядова рада за модерацією контенту у Facebook ухвалила свої перші рішення, скасувавши блокування чотирьох повідомлень. Головною причиною їх видалення, на думку соцмережі, стало поширення мови ненависті. Всього рада, створена в жовтні 2020 року у відповідь на критику щодо цензури, отримала майже 20000 скарг щодо видалення інформації в соцмережах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Оо, московити хочуть всю країну зробити "шістьорами"!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні