--> 5 ключових речей, про які варто пам'ятати під час пошуку роботи | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

5 ключових речей, про які варто пам'ятати під час пошуку роботи

0
-1
5 ключових речей, про які варто пам'ятати під час пошуку роботи
Під час пошуку роботи потрібно бути готовим розповісти про свою здатність до навчанні та дізнатись якомога більше про компанію, у якій хочеться працювати.

Ключові поради для кандидатів розповіла директорка з рекрутингу GlobalLogic Юлія Шмуля для Happy Monday.

1. Високий LQ може стати козирем

Роботодавці все більше звертають увагу на новий показник — LQ, тобто коефіцієнт здатності до навчання. Він свідчить про бажання й можливість людини рости професійно і залишатися затребуваною на ринку праці.

"Я під час інтерв'ю обов'язково запитую в кандидата, як він підтримує свій рівень експертності. Проаналізувавши відповідь, отримую уявлення про зацікавленість людини в саморозвитку, її жагу до навчання й прагнення зросту", - каже Юлія Шмуля.

2. Варто критично ставитись до першого враження

Не менше 78% кандидатів, коли приймають рішення про співпрацю з компанією, аналізують враження від спілкування з потенційним роботодавцем.

"Багато компаній враховують цей факт, намагаючись його поліпшити. Тому раджу не забувати про критичне мислення — адже перше враження цілком може виявитись хибним", - додає експертка.

3. Дізнайтеся якомога більше про роботу в компанії

"Щоб дізнатися якомога більше про компанію, під час співбесіди не соромтеся ставити питання, щоб скласти уявлення про атмосферу і зробити правильний вибір. Іноді компанії практикують тестовий день. Це дозволяє отримати правдиві враження про майбутню посаду, робочий день та команду. Ще одне цінне джерело інформації про внутрішню кухню компанії — дні відкритих дверей", - каже Юлія Шмуля.

4. Будьте готові витратити на пошуки реально багато часу

У середньому кандидат витрачає приблизно 11 годин на тиждень на підготовку до співбесід та перегляд нових пропозицій. Це нормально.

"У середньому кандидату потрібно приблизно 6 тижнів на пошук роботи. А щоб знайти потрібного спеціаліста, рекрутери витрачають приблизно 42 дні. Зважайте на це під час пошуків та не впадайте у відчай, якщо не отримаєте відповіді того ж дня", - заспокоює експертка.

5. Залучайте до пошуку LinkedIn та знайомих

З її слів, 42% кандидатів у світі знаходять роботу в LinkedIn. Щоб використовувати мережу як інструмент пошуку роботи, важливо приділяти увагу тому, як ваш профіль виглядає і чи достатньо в ньому інформації. Адже рекрутер аналізує його всього 7 секунд.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні