Купив картину за $1 млн, продав - за $92 млн

0
-2
Купив картину за $1 млн, продав - за $92 млн
Картину Сандро Боттічеллі продали на аукціоні за рекордну суму, порівняно з якою, колишній власник купив її майже за безцінь.

Картину Боттічеллі "Портрет молодого чоловіка з медальйоном" продали на аукціоні Sotheby's за 92,2 мільйона доларів, пише Апостроф. Вона стала третьою найціннішою роботою старих майстрів після "Спасителя світу" Леонардо да Вінчі ($ 450,3 млн) і "Портрета Мартена Солманса і Оп'єн Коппіт" Рембрандта ($ 180 млн).

Вважається, що Боттічеллі написав портрет юнака в кінці 1470-х років, але деякі експерти припускають, що справжнім автором може бути один із послідовників школи італійського живописця. У 1982 році Музей Гетті хотів купити картину, але мистецтвознавець Еверетт Феху приписав авторство Франческо Боттічині. Тоді картину всього за 1 млн доларів придбали для приватної колекції.

"Ця картина - не просто найбільша робота Боттічеллі в приватних руках, а й одна з найкращих картин епохи Відродження у приватній власності", - сказав глава відділу живопису старих майстрів Sotheby's Крістофер Апостол.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні