Януковичу повідомили про нову підозру у зраді

0
3
Януковичу повідомили про нову підозру у зраді
Державне бюро розслідувань повідомило колишньому президенту України Віктору Януковичу про підозру у зв'язку з підписанням "харківських угод" на користь Росії. Про це повідомляє Офіс генпрокурора у четвер, 29 січня.

Янукович підозрюється у державній зраді (ч.1 ст.111 КК України). За версією слідства, екс-президент у змові з вищими посадовими особами Росії допоміг їм вести підривну діяльність проти України.

Зазначено, що 21 квітня 2010 року Янукович підписав угоду, згідно з якою термін перебування Чорноморського флоту Росії в Криму було продовжено з 2017-го до 2042 року. В обмін на це РФ знижувала для України ціну на газ, перед цим, за версією слідства, двічі штучно завищивши її зі 179 до 352 доларів за тисячу кубометрів у період з 2008-го по 2010 рік. Так Росія навмисно накопичувала борг України за газ, який використовувала при підписанні угод як аргумент на користь фактично безкоштовного перебування свого флоту на українській території.

"В результаті підписаних екс-президентом так званих "харківських угод" був збільшений особовий склад військ і військової техніки Збройних сил РФ на території України замість підготовки до їх зменшення та виведення з території України", - йдеться в повідомленні.

Надалі, починаючи з 20 лютого 2014 року, військовослужбовці ЧФ РФ у взаємодії з іншими підрозділами ЗС РФ, котрі скоїли вторгнення на територію півострова Крим, здійснили військову окупацію і подальшу анексію півострова Крим, що призвело до тяжких наслідків у вигляді порушення територіальної цілісності України, відзначили в Офісі генпрокурора.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні