--> Байден підтримав імпічмент Трампа | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Байден підтримав імпічмент Трампа

1
-5
Байден підтримав імпічмент Трампа
Президент США Джозеф Байден підтримав імпічмент свого попередника, республіканця Дональда Трампа, однак засумнівався в тому, що прихильники даної процедури наберуть достатньо голосів для винесення йому обвинувального вироку.

Відповідну заяву чинний американський лідер зробив в інтерв'ю телекомпанії CNN, фрагмент якого був опублікований в понеділок на її сайті, передає УНН.

“Я вважаю, що це має статися”, — вказав Байден у відповідь на питання, яке стосувалося процедури імпічменту Трампа. При цьому, як зазначає CNN, демократ висловив сумніви щодо того, що за підсумками слухань у Сенаті Конгресу США резолюцію про імпічмент експрезидента набере достатню кількість голосів (67) для визнання його винним по єдиній статті звинувачення — підбурювання до заколоту.

Для оголошення імпічменту для Трампа необхідно, щоб проти 45-го президента США виступили щонайменше 17 сенаторів-республіканців.

“Сенат змінився з тих пір, коли я працював там, але він змінився не настільки”, — вказав Байден.

Раніше прес-секретар Білого дому Дженніфер Псакі відзначала, що Байден надасть Сенату США можливість самому вирішувати технічні питання, що стосуються часу і особливостей процедури імпічменту.

У понеділок ввечері представники нижньої палати Конгресу США, контрольованої Демократичною партією, передали в Сенат резолюцію про імпічмент Трампа, яка була схвалена 13 січня.

Безпрецедентність ситуації полягає в тому, що процедурі відсторонення від влади вперше в історії країни двічі піддається один і той же президент, причому який вже склав свої повноваження. Стаття звинувачення в резолюції всього одна — підбурювання до заколоту.

Сам процес щодо імпічменту почнеться після 8 лютого.

В ході засідань члени Палати представників, так звані "керуючі імпічменту", виступатимуть в ролі обвинувачів, сенатори — в якості присяжних. Головою процесу стане сенатор-демократ Патрік Ліхі (від штату Вермонт).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Зеленського???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні