Банкноту 200 гривень номінували на звання кращої в світі

0
4
Банкноту 200 гривень номінували на звання кращої в світі
Українська банкнота позмагається з 15 іншими з різних країн світу. Журі врахує художні особливості, дизайн, колірну гамму і захисні елементи.

Інформує Кореспондент.

Українська банкнота 200 гривень, випущена в 2020 році, стала учасником міжнародного конкурсу Банкнота року. Про це повідомляє прес-служба Музею грошей НБУ у понеділок, 25 січня.

"Банкнота 200 гривень четвертого покоління - серед номінантів щорічного міжнародного конкурсу Банкнота року, який організовує Міжнародна спільнота банкнот (IBNS)", - сказано в повідомленні.

За перемогу в престижному конкурсі українська банкнота позмагається зі ще 15 банкнотами з різних країн світу, випущеними в 2020 році. При цьому кількість учасників конкурсу може зрости, адже термін номінування банкнот закінчується 31 січня 2021 року.

"Серед критеріїв, що мають значення для журі конкурсу Банкнота року, - художні особливості, дизайн, колірна гамма і захисні елементи", - додали в НБУ.

Нагадаємо, що до 150-річчя Лесі Українки НБУ випустить пам'ятну монету. Срібна монета присвячена українській поетесі, драматургині, перекладачці, літературній критикині і громадській діячці - Лесі Українці (Лариса Петрівна Косач).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні