Релігійний орден попросив вибачення за масові сексуальні злочини

0
0
Релігійний орден попросив вибачення за масові сексуальні злочини
Католицький орден єзуїтів в Іспанії вибачився за сексуальні злочини деяких своїх послідовників. Їхні вчинки назвали сумними та ганебними.

Офіційні представники ордену розповіли, що з 1927 по 2020 рік 96 єзуїтів, які часто працювали вчителями, вчинили сексуальні злочини щодо 81 дитини та 21 дорослого. Більшість відбувалися у школах, повідомляє The Guardian.

Нині братів-ґвалтівників залишилось небагато. 48 померли. 4 живих більше не є членами ордену. 13 відсторонені від можливості працювати з дітьми на час розслідувань. Їх відправили до ізольованих комун.

Імена та прізвища злочинців в ордені не назвали, але пообіцяли в подальшому гарантувати повну безпеку дітям та дорослим. Загалом ці 96 членів ордену склали 1,08% від загальної кількості його послідовників в Іспанії.

"Ми хочемо навчитися просити пробачення в жертв та суспільства за ці зловживання, за культуру замовчування і за те, що не поводилися з цими фактами чесно і прямо", - заявив керівник осередку ордену Антоніо Еспанья.

Іспанське об'єднання "Вкрадене дитинство" позитивно прийняло новини, але заявило, що викладені цифри "смішні", враховуючи епоху, багату на злочини. Єзуїтам радять поговорити із жертвами та почати виплату компенсацій.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні