SpaceX відклала наймасштабніший запуск супутників в історії космонавтики

1
-2
SpaceX відклала наймасштабніший запуск супутників в історії космонавтики
Американська приватна космічна компанія Ілона Маска SpaceX через погану погоду відклала запланований на 23 січня запуск ракети Falcon 9 із найбільшою у світі кількістю супутників.

Пише НВ.

Про це акаунт SpaceX повідомив у Twitter.

«Через несприятливу погоду ми переносимо сьогоднішній запуск», — йдеться у твіті компанії.

Ракету-носій Falcon 9 запустять з 40-го космічного комплексу на авіабазі на мисі Канаверал у Флориді 24 січня о 10:00 за часом східного узбережжя США (17:00 за київським часом).

Попередній рекорд компанії Маска з «пакетних» запусків — 64 апарати в місії SSO-A. Світовий рекорд зараз належить індійській місії PSLV-C37. 15 лютого 2017 року разом було запущено 104 супутника.

Загальна маса 143 супутників від 30 клієнтів SpaceX — понад п’ять тонн. На борту знаходяться 133 комерційні та державні космічні кораблі та десять супутників Starlink.

Теги: SpaceX
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Заср@ли тут - засер@м і там!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні