МЗС України підтримало Навального і засудило насильство силовиків проти мирних учасників акцій протесту

3
1
МЗС України підтримало Навального і засудило насильство силовиків проти мирних учасників акцій протесту
Міністерство закордонних справ України підтримало російського опозиціонера Олексія Навального і засудило насильство силовиків проти мирних учасників акцій протесту в Росії.

Інформує НВ.

Про це МЗС повідомило в Twitter.

«В Україні із занепокоєнням стежать за ситуацією навколо акцій протесту в Російській Федерації, викликаних протиправним затриманням російського опозиційного діяча Олексія Навального», — повідомляють в МЗС.

На думку українського відомства, російська влада замість того, щоб дослухатись до своїх громадян, які вимагають поваги до прав людини і відновлення верховенства права, продовжує застосовувати утиски проти тих, хто не згоден з репресивною політикою Кремля.

«Україна рішуче засуджує насильство проти мирних учасників акцій протесту і затримання представників російської опозиції. Громадяни Росії заслуговують на уряд, який буде здатним забезпечити рівність перед законом, можливість реалізувати свої права і свободи, а також поважатиме права людини в інших країнах світу та на окупованих Росією територіях», — висловилися у міністерстві.

Україна закликає міжнародне співтовариство до більш рішучого задіяння всіх механізмів для припинення насильства російської влади проти свого народу, агресії проти сусідніх країн, а також для протидії порушенням з боку РФ заснованого на міжнародному праві світового порядку і правил поведінки цивілізованого світу.

Масові заходи на підтримку Навального в суботу, 23 січня, проходять в 66 містах Росії. Люди вимагають його звільнення з-під арешту.

Ще одним каталізатором протестів став вихід розслідування Навального про розкішний палац в Геленджику, яким через довірених осіб володіє президент РФ Володимир Путін.

17 січня Навального затримали під час проходження прикордонного контролю в московському аеропорту Шереметьєво. Політик повернувся в Росію з Німеччини, де лікувався і відновлювався від наслідків отруєння нервово-паралітичною речовиною Новачок.

Федеральна служба виконання покарань пояснила, що опозиціонер перебував у розшуку «за багаторазові порушення випробувального терміну» у справі Ів Роше. ФСВП попросила суд замінити умовний термін на реальний.

Через 16 годин після повернення в Росію Навального заарештували на 30 діб — до 15 лютого. Засідання суду проходило в будівлі відділення поліції у підмосковних Хімках.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Забули запитати в дуркаiни
Відповісти
В бидла забули запитати.
Відповісти
Два дєбіла, єто сіла.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні