Пожежа в Харкові: 15 людей загинули в приватному пансіонаті для літніх

0
-4
Пожежа в Харкові: 15 людей загинули в приватному пансіонаті для літніх
П’ятнадцять людей загинули і одинадцять постраждали внаслідок пожежі в приватному пансіонаті для літніх у Харкові. Трагедія сталася вдень 20 січня.

Інформує НВ.

Близько 15:00 вогонь охопив двоповерхову будівлю на вулиці Нижня Гиївська, 150Б.

За попередніми даними, на момент початку пожежі в будинку перебували 33 літні людини.

О 16:14 пожежу локалізували, а о 16:53 ліквідували.

Дев’ять осіб врятували і госпіталізували.

Пожежу гасили 50 рятувальників та 13 одиниць техніки.

1:02 Прокуратура затримала трьох підозрюваних у причетності до пожежі в будинку для літніх людей у Харкові

Харківська обласна прокуратура повідомила про затримання трьох осіб, яких підозрюють в порушенні норм пожежної безпеки, що стало причиною пожежі в будинку для літніх людей у Харкові.

«Серед затриманих особистість, якій належить будинок, де сталася пожежа, орендар цієї будівлі й адміністратор зазначеної установи», — повідомили в прокуратурі.

21:37. У власника згорілого будинку для літніх людей в Харкові є ще чотири схожих об'єкти — міськрада

У власника будинку для людей похилого віку в Харкові, де під час пожежі загинули 15 осіб, є ще «чотири схожих об'єкти». Про це заявив секретар Харківської міськради Ігор Терехов на брифінгу.

Він повідомив, що будинок, з якого зробили «пансіонат», оформлений на Славіка Акопяна, за яким в Харкові закріплено «чотири схожих об'єкти».

19.43 Більшість перевірених Офісом омбудсмена приватних будинків престарілих працюють нелегально — Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що на місце пожежі в будинку для літніх людей в Харкові прибув представник омбудсмена в східних областях Валерій Лютий. За її словами, більшість таких закладів — не внесені до Реєстру постачальників соціальних послуг, що унеможливлює контроль за їхньою діяльністю.

19:32. ДБР розслідує службову недбалість співробітників ДСНС

Державне бюро розслідувань почало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС в Харківській області, що призвело до загибелі 15 осіб під час пожежі в Харкові в будинку для літніх людей.

«Проводяться слідчі дії, в рамках яких перевіряється інформація про неналежне виконання службових обов’язків працівниками ДСНС під час перевірок та інших методів контролю за станом протипожежної безпеки», — сказано в повідомленні.

19:08. Перед пожежею в будинку мали ремонтувати газове обладнання — голова Нацполіції

За попередньою інформацією, перед пожежею в Харкові в будинку для літніх людей мали ремонтувати газове обладнання. Про це заявив глава Нацполіції Ігор Клименко під час позачергового засідання Кабінету міністрів.

За його словами, попередньо, задимлення було саме в районі газового лічильника.

18.56 У Харкові пройдуть «тотальні перевірки» через пожежу в будинку для літніх людей — міськрада

Секретар міської ради Харкова Ігор Терехов заявив, що в місті проведуть перевірки різних об'єктів після пожежі в будинку для літніх людей в Харкові.

18:38. На вікнах були ґрати, люди просто задихнулися — ДСНС про пожежу в Харкові

Під час брифінгу начальник місцевого відділу ДСНС Володимир Юрченко повідомив, що будинок опалювався електрообігрівачами та, можливо, пожежа сталася через несправність приладів.

Він сказав, що шляхи евакуації в будинку для літніх людей було порушено, на вікнах стояли ґрати і люди «просто задихнулися».

18:25 День жалоби оголошено у Харкові

У Харкові 22 січня оголосили днем жалоби за загиблими постояльцями будинку для літніх людей.

18:22. «Виносили лежачих і одягали на вулиці». Очевидці пожежі у Харкові розповіли, як рятували людей

Очевидці пожежі в Харкові виносили людей на вулицю з палаючої будівлі. Після цього людям допомагали зігрітися на вулиці.

«Там раніше був реабілітаційний центр для наркоманів. Потім став хоспіс для людей похилого віку. Кілька років вже там знаходився. Тут я бачила людей похилого віку, які гуляють з дітьми. Сьогодні побачила чорний дим. Тих людей похилого віку, хто міг ходити, виводили на вулицю з першого поверху. Одягали вже на вулиці. Я допомагала одягати», — розповідає очевидець.

За словами інших очевидців, деяких літніх людей, які не могли ходити, виносили на руках. На старих були тільки памперси. Людей клали на сніг і одягали.

17:47. Опіки та отруєння чадним газом. Медики розповіли про стан здоров’я декількох постраждалих

Внаслідок пожежі у Харкові щонайменше одну людину госпіталізували з 10% опіками, ще одну доставили до лікарні з отруєнням чадним газом.

Постраждалого з опіками госпіталізували в Харківську міську лікарню швидкої та невідкладної допомоги.

Постраждалого з отруєнням чадним газом доставили в Харківську міську клінічну лікарню № 2.

Ще двох відвезли в Харківську міську клінічну багатопрофільну лікарню № 17. За словами лікаря, вони не постраждали.

17:40. Аваков анонсував низку затримань, біля будинку власниці чергують поліцейські

Поліція розпочала розслідування за фактом пожежі у Харкові. Вирішується питання про затримання власниці будинку для літніх людей.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, оскільки власниця установи перебуває на лікарняному, то біля її помешкання виставлені наряди поліції.

17:25. Місцеві жителі розповіли про роботу згорілого будинку престарілих

Постояльці згорілого будинку престарілих в Харкові майже ніколи не виходили за межі території, іноді туди приїжджала швидка допомога.

Про це розповіли очевидці пожежі, що живуть по сусідству.

За даними ЗМІ, будинок для людей похилого віку працював близько року, перед цим будівлю здавали в оренду баптистів і порностудії.

16:57. Попередня причина займання — необережне поводження з електронагрівальними приладами

Харківська обласна прокуратура почала кримінальне провадження за фактом порушення вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей.

За даними правоохоронців, пожежа сталася в приватному пансіонаті для літніх людей Золотий час.

16:56. Пансіонат для літніх працював без офіційного дозволу — департамент соцзахисту

Будинок пристарілих, де загинули люди, працював незаконно, заявив директор Харківського обласного департаменту соцзахисту населення Юрій Шпарага.

«Ми не розуміємо, хто і з якою метою зібрав цих людей в одному місці. Такої установи, за цією адресою, в одному реєстрі Харківської області, не існує. Ми не розуміємо, що це. Немає такого закладу взагалі: ні приватного, ні державного, ні комунального», — сказав чиновник.

Заступник мера Харкова Андрій Руденко додав, що за цим фактом розпочато перевірку.

«Пансіонат працював без документів, проводиться перевірка. Висновки слідчі зроблять і надалі будуть відпрацьовувати питання через прокуратуру і суд», — повідомив він.

16:51. Кількість постраждалих зросла

Кількість постраждалих внаслідок пожежі в Харкові зросла до 11, повідомляє генеральний прокурор. Раніше було відомо про 9 потерпілих.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні