--> В Італії знову прокинувся вулкан Етна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Італії знову прокинувся вулкан Етна

0
-5
В Італії знову прокинувся вулкан Етна
У понеділок, 18 січня, один з кратерів вулкану Етна в Італії почав вивергати лаву. Станом на сьогодні активність вулкана продовжує зростати.

Пише Укрінформ.

У понеділок один з численних кратерів, розташований на південно-східному схилі Етни, почав вивергати два потоки лави. Це супроводжувалося викидом стовпа попелу та диму, поштовхами ґрунту та інфразвуковим тремором.

Вранці 19 січня активність вулкана почала знижуватися. Станом на зараз, активність вулкана зростає.

"Зараз демонструє інтенсивні та майже постійні стромболіанські вибухи", - йдеться у повідомленні.

Відзначимо, що такий тип виверження пов'язаний з більш в'язкою основною лавою, що викидається різними за силою вибухами з жерла, утворюючи порівняно короткі та потужніші лавові потоки.

Як відомо, Етна — діючий старовулкан, що розташований на східному узбережі Сицилії, поряд з містами Мессіна та Катанія. Це найвищий наразі діючий вулкан у Європі.

За різними даними його висота становить від 3326 до 3350 метрів, вона постійно змінюється внаслідок вивержень та викидів шлаків. Площа підошви вулканічної споруди становить близько 1250 км².

За різними даними, в горі Етна розташовано від 200 до 400 вулканічних кратерів. В середньому кожні три місяці один з них викидає потоки лави. Кожні 150 років внаслідок виверження руйнується одне з селищ, розташованих поруч з вулканом.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні