--> Forbes склав рейтинг найщедріших мільярдерів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Forbes склав рейтинг найщедріших мільярдерів

0
0
Forbes склав рейтинг найщедріших мільярдерів
Американське видання Forbes склало рейтинг найщедріших мільярдерів США. Видання порахувало, скільки вони витратили на благодійність за все життя. Суми пожертвувань розраховані станом на 2020 рік, а капітал - за станом на 14 січня 2021 року. Відповідний рейтинг 25 найбільш щедрих мільярдерів США у вівторок, 19 січня, з'явився на сайті видання.

За даними видання, найбільш щедрим став медіамагнат Уоррен Баффет, який пожертвував $ 42,8 млрд. Загальний статок Баффета оцінюється в $ 88,8 млрд. В основному, він виділяє гроші на охорону здоров'я і боротьбу з бідністю. У 2010 році Баффет ініціював програму The Giving Pledge, де він закликає американських мільярдерів віддати хоча б половину свого майна на добродійність. Сам Баффет обіцяє роздати 99% свого статку, пише changeua.

На другому місці в рейтингу розташувалися Білл і Мелінда Гейтси. Їхні статки оцінюють в $ 120,7 млрд, а загальна сума пожертвувань - в $ 29,8 млрд. У 2020 році подружжя пообіцяли за два роки витратити на боротьбу з COVID-19 $ 1,75 млрд.

Джордж Сорос посів третє місце в рейтингу Forbes із загальною сумою пожертв протягом його життя в $ 16,6 млрд при його нинішніх $ 8,6 млрд. Його фонди «Відкрите суспільство» діють в 120 країнах світу, приділяють увагу демократії і захисту прав виборців. Тільки в 2020 році на ці напрямки він виділив $ 140 млн. Крім того, в минулому році він направив $ 1,2 млрд на боротьбу з дискримінацією, захист прав людини і підтримку журналістики. З початку пандемії COVID-19, Сорос пожертвував $ 37 млн ​​на медичну допомогу нелегальним мігрантам в США.

Четверту сходинку посів колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, чий статок журнал оцінює в $ 54,9 млрд, а загальну суму пожертвувань - в $ 11,1 млрд. У рейтингу щедрих американських мільярдерів з'явилася колишня дружина засновника Amazon Джеффа Безоса Маккензі Скотт (направила на благодійність більше $ 5,83 млрд, п'яте місце), а також глава Facebook Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла Чан ($ 2,7 млрд, десяте місце).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні