До 150-річчя Лесі Українки НБУ випустить пам'ятну монету

1
-2
До 150-річчя Лесі Українки НБУ випустить пам'ятну монету
Національний банк України з 21 січня вводить в обіг пам'ятну срібну монету номіналом у 20 гривень з нагоди 150-річчя від дня народження поетеси Лесі Українки. Про це у вівторок, 19 січня, повідомляє прес-служба НБУ.

"Леся Українка - один з найвидатніших українських художників слова. Багатогранний талант письменниці відобразився в найрізноманітніших жанрах - ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Її творчість сповнена глибоких патріотичних почуттів до України", - анонсували випуск монети в НБУ.

На аверсі монети розміщено: угорі напис "Україна", праворуч від якого малий державний герб України; а також композиція, що символізує яскравий, емоційний, багатий світ поезії Лесі Українки: зліва на дзеркальному тлі - стилізовані під свічки образи чоловіка і жінки; праворуч - ключ журавлів, над яким вибито номінал і рік карбування монети 20 / гривень / 2021.

"На реверсі монети на тлі стилізованих гілок з листям зображений портрет Лесі Українки, зліва - роки життя 1871/1913; написи: Леся / Українка (під портретом), Л. Косач-Квітка" - йдеться в повідомленні.

Художники: Володимир Таран, Олександр Харук, Сергій Харук. Скульптори: Роман Чайковський, Володимир Атаманчук.

Маса дорогоцінного металу в чистоті: 62,2 г. Наклад: 2500 шт.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
1871-1913 украдини не було
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні