У Чернівецькій області виявили зуб мамонта

0
4
У Чернівецькій області виявили зуб мамонта
Виявленому зубу може бути близько 300 тисяч років і належить він Хозарському мамонтові. Зуб досліджують, а потім передадуть у музей.

Повідомляє Кореспондент.

Вчені з Чернівців виявили зуб мамонта, якому може бути 300 тисяч років. Знахідка є однією з найдавніших решток мамонта, які будь-коли знаходили на території регіону.

Артефакт виявили під час археологічних розкопок на березі Дністра. Зуб належить Хозарському мамонтові, розповів професор кафедри фізичної географії, геоморфології та палеогеографії Чернівецького університету Богдан Рідуш.

"У нас є останки різних мамонтів. З того, що вже опубліковано, у нас є знахідка так званого Хазарського мамонта, його зуб. Це один із предків звичайного шерстистого мамонта, який жив близько 300 тисяч років тому. Його знайшли поблизу палеолітичної стоянки на Дністрі Молодова V", - сказав фахівець.

Над зубом доведеться працювати вченим. Після проведення всіх необхідних досліджень цінну знахідку передадуть у природознавчий музей Чернівецького національного університету.


Теги: Мамонт, зуб
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні