Білорусь позбавили чемпіонату світу з хокею

0
0
Білорусь позбавили чемпіонату світу з хокею
З огляду на питання безпеки, що знаходяться поза контролем Міжнародної федерації хокею на льоду, Рада організації сьогодні підтвердила, що перенесення чемпіонату світу з хокею 2021 року через Мінська неминуче. Це рішення Рада прийняла після тривалого обговорення.

Пише Громадське радіо.

Федерація зобов’язана піклуватися про всіх учасників чемпіонату. У Статуті організації сказано, що Рада Федерації має можливість відкликати право проведення турніру у приймаючої сторони, якщо є побоювання, пов’язані з безпекою гравців, офіційних осіб, глядачів і представників ЗМІ.

Рада ІІХФ неупереджено розглянув ситуацію. В ході переговорів незалежні експерти і всі зацікавлені сторони обговорили доцільність проведення чемпіонату світу в Білорусі з урахуванням зростаючих проблем з безпекою, пов’язаних як з політичними заворушеннями в країні, так і з COVID-19. Заключним етапом процесу стала зустріч з білоруським урядом минулого тижня і підготовка незалежного експертного звіту.

Беручи до уваги всі деталі, Рада дійшла висновку, що нині Білорусі неможливо забезпечити безпеку команд, глядачів і офіційних осіб.

«Шкода, що нам довелося скасувати заявку на спільне проведення турніру в Мінську і Ризі, — зазначив президент Міжнародної федерації хокею Рене Фазель. — В ході всього процесу ми намагалися просувати ідею, що чемпіонат світу може бути використаний як інструмент примирення і має шанс вирішити соціально-політичні проблеми, що відбуваються в Білорусі, допомогти знайти позитивний вихід із ситуації».

Хоча Рада вважає, що чемпіонат світу не повинен використовуватися для політичної пропаганди будь-якої зі сторін, він визнав, що проведення турніру в Мінську було б недоречно. На даний момент існують більш серйозні проблеми, які потребують вирішення, а безпеку команд, глядачів і офіційних осіб повинна бути пріоритетною».

Оскільки заява Мінська і Риги є спільною, Рада має розглянути статус Латвії у якості приймаючої сторони, а також оцінити можливість переходу на формат єдиного місця проведення турніру. Це може бути зроблено з метою полегшення правил безпеки по COVID-19 і переміщень команд.

Рада ІІХФ розгляне вищевказані варіанти, після чого інформація про проведення турніру буде доповнена.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні