В Єгипті знайшли унікальний похоронний комплекс, який перепише історію. ФОТО

0
11
В Єгипті знайшли унікальний похоронний комплекс, який перепише історію. ФОТО
Колишній міністр старожитностей Єгипту, археолог Захі Хавасс і його команда повідомили про низку відкриттів на території знаменитого «міста мертвих» в Саккарі.

Єгипетська місія, яка працює на археологічному об'єкті Саккара, провела розкопки поруч з пірамідою фараона Теті - першого правителя 6-ї династії, яка стояла на чолі Стародавнього Єгипту з 2347 до н.е. до 2181 до н.е.

«Ці відкриття перепишуть історію регіону, особливо в 18-й і 19-й династій Нового царства, під час яких поклонялися фараону Теті, а городян ховали навколо його піраміди», - повідомив Захі Хавасс.

Однією з найцікавіших знахідок став похоронний храм цариці Нейт, дружини короля Теті.



Серед найважливіших знахідок місії також відкриття 52 шахт з похованнями, які сягають глибини 10-12 метрів. Усередині цих шахт були виявлені сотні дерев'яних трун, що датуються Новим царством.

Труни були виготовлені з дерева і мали форму людини.



Усередині шахт місія виявила велику кількість археологічних артефактів і статуй божеств, таких як бог Осіріс. Унікальною знахідкою став чотириметровий папірус, на якому була записана 17 глава з Книги мертвих, повідомляє Навколо Світу.



Місія також знайшла безліч дерев'яних поховальних масок, а також святинь, присвячених богу Анубісу (давньоєгипетський бог похоронних ритуалів і муміфікації), а також безліч ігор, в які покійні мали грати в іншому світі. Наприклад, виявлена ​​гра, схожа на сучасні шахи.



Місія також знайшла вражаючу кількість кераміки, що датується Новим царством, включаючи кераміку, яка дає докази комерційних відносин Єгипту і Криту, Сирії, Палестини.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні