--> Названо неочевидний симптом нестачі вітаміну B12 | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Названо неочевидний симптом нестачі вітаміну B12

0
1
Названо неочевидний симптом нестачі вітаміну B12
Регулярний дзвін у вухах може бути пов'язаний із серйозними проблемами зі здоров'ям. Про це повідомила газета Express із посиланням на американських дослідників.

Так, вчені встановили, що дзвін у вухах - тинітус, свідчить про нестачу в організмі вітаміну B12, який також називають кобаламіном.

Він відповідає за роботу нервової системи і бере участь у виробленні еритроцитів і ДНК. Також B12 необхідний для виробництва мієліну - захисної оболонки нервів.

Дефіцит вітаміну призводить до погіршення зв'язку між нервами, що може сприяти виникненню дзвону у вухах. Нестача B12 може стати причиною поколювання та оніміння в руках і ногах, м'язової слабкості й втрати рефлексів.

Найбільше вітаміну В12 міститься в продуктах тваринного походження - у печінці, яловичині, свинині, баранині, яйцях і грудинці індички. Для його поповнення в організмі також потрібно вживати молоко, сир, тріску, кету, скумбрію, креветки і мідії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні