Луцьк виступив проти продовження локдауну після 24 січня

1
2
Луцьк виступив проти продовження локдауну після 24 січня
Луцька міська рада висловила свою незгоду щодо ймовірного продовження жорстких карантинних обмежень після 24 січня.

Відповідне звернення до Кабінету Міністрів ухвалили у четвер, 14 січня, під час позачергового засідання Луцької міської ради.

На думку міського голови Ігоря Поліщука, локдаун не призведе до зменшення захворюваності, а навпаки – вкрай негативно вплине на всіх. Директор департаменту економічної політики Борис Смаль, який зачитав текст звернення, наголосив, що через карантин держава опинилася на межі економічного колапсу. Зокрема Луцька міська територіальна громада недоотримала до бюджету 200 мільйонів гривень надходжень.

При цьому жодної підтримки від уряду не надійшло. Також депутати закликали надати органам місцевого самоврядування повноваження самостійно вирішувати доцільність та обсяг карантинних обмежень.

«Динаміка захворюваності в нашому місті перебуває під щоденним контролем. Ми можемо самостійно запровадити адекватні карантинні обмеження, якщо цього вимагатиме епідситуація. Тому Луцька міська рада виступає проти пролонгації жорсткого карантину після 24 січня і закликає уряд не підтримувати такої ініціативи», – мовив Смаль.

Разом із цим лідер фракції "СВІДОМІ" Тарас Шкітер запропонував у зверненні закликати владу посилити контроль за дотриманням карантинних умов в рівних умов для усіх суб'єктів підприємництва.



"Ми живемо в одному місті і знаємо, що є підприємці, які не дотримуються правил і є такі, які працювали весь час, попри всі карантини. Як на мене, це несправедливо по відношенню до інших", – сказав він.

Своєю чергою член "Європейської солідарності", фаховий медик Ігор Гнетньов підкреслив, що запроваджені на сьогодні заходи не перервуть ланцюг захворюваності на коронавірус.

"Із цим недугом не стільки потрібно боротися, як навчитися жити, і вводити заходи, які мають інший характер» – мовив обранець громади.

Натомість Алла Надточій закликала прописати в зверненні вимогу щодо збільшення фінансування місцевих закладів охорони здоров'я задля закупівлі більшої кількості матеріалів для проведення тестувань на COVID-19.



Незабаром затверджене депутатами звернення буде надіслано до Кабінету Міністрів.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
СНІГОПАД в луцьку, а вони лохдауном та тарифами переймаються.... Де техніка для вулиць ?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні