Психологиня порадила, як допомогти дітям пристосуватись до дистанційного навчання

0
-6
Психологиня порадила, як допомогти дітям пристосуватись до дистанційного навчання
Дистанційне навчання спричиняє стрес у більшості дітей і батьків.

Але його можна зробити таким, щоб час минув з користю та безболісно для усіх, пише lady.tochka.net.

Дитині треба створити спокійну обстановку. Це важливо, бо на ній відзеркалюється настрій дорослого та його ставлення до процесу.

"Дуже важливо, щоб батьки налаштовували психологічно дітей на навчання. Діти, особливо в молодшому шкільному віці, сприймають навчання через призму сприйняття батьків. Якщо батьки ставляться до навчання: "О боже, це жах!", то будуть емоційні навантаження. Важливо видихнути й спокійно до цього ставитися, тоді й діти будуть це сприймати в ігровому форматі", – пояснила психологиня Юлія Святенко.

Аби робота була продуктивною, варто організувати систему мотивації, яка додасть дитині стимулу до навчання. Це можуть бути різні бонуси чи призи.

Також можна запровадити графік, який особливо буде корисним для дітей старшого шкільного віку. Підлітки повинні вміти організовувати свій робочий день, мати розпорядок дня і вміти організувати свій тайм-менеджмент. Дітям буде значно простіше навчатися, якщо дорослі разом з ними складуть розклад на тиждень.

Для дитини має бути багато вільного простору.

"Важливо щоб на робочому місці дитини не було нічого зайвого, на що вона може перемикатися", – каже Юлія Святенко.

Вона радить облаштувати окрему кімнату, де дитина може сидіти за столом, а не лежати на ліжку разом з ноутбуком. Якщо кімнати немає, то варто подбати, аби дитина навчалась сидячи.

Сміх допоможе знівелювати напруження за весь день та зблизитися з дитиною. Наприклад, можна подивитися разом якийсь кумедний ролик або коротенький мультик, який допоможе посміятися від душі. Навіть 5 хвилин такої психотерапії на день — зніме всю напругу дистанційного навчання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні